22 06 87 50 Mandag-fredag 09.00-18.00 og lørdag 10.00-17.00 . Nettbutikken er stengt uke 28 og 29
Omslag - Gartneriet

Gartneriet

– Bygdø kongsgård

av Monica Mørch (Redaktør) Marianne Leisner (Redaktør) Nina Dreyer Hensley (fotografier av) Haakon Michael Harriss (fotografier av)

349,13
399,–
Leveringstid: 3-7 dager Fri frakt

Omtale

Denne boka forteller den fascinerende historien om de ulike epoker ved Bygdø Kongsgård, og ikke minst handler den om gjenerobringen av området som folkepark. Bygdø Kongsgård har vært dyrket helt fra da cisterciensermunkene på Hovedøya kom hit på 1100-tallet. Kong Carl Johan hadde visjoner om en folkepark her i første halvdel av 1800-tallet, og hans sønn Oscar I fulgt opp ideen og bygget lystslottet Oscarshall, et orangeri etter europeisk mønster, et sjøbad og en rekke spisesteder som en del av parkanlegget. Stiftelsen Norsk Folkemuseum har sammen med Statsbygg og rekke andre aktører bygget opp igjen anlegget, i tråd med den opprinnelige ideen om en folkepark. Gartneriet er del av gårdsbruket på Bygdø Kongsgård, og visjonen for stedet er et økologisk og bynært landbruk, med et helhetlig driftskonsept der kretsløpene mellom jorda, plantene, dyrene og menneskene står i sentrum. Gartneriet formidler dette gjennom kurs, seminarer, utstillinger, kafétilbud og et tilrettelagt turområde for hele familien. Kort sagt: En moderne folkepark midt i Oslo!

Boken er utgitt i samarbeid med Bygdø Kongsgård og Stiftelsen Norsk Folkemuseum

Bokdetaljer

Forfatter mm Monica Mørch (Redaktør) Marianne Leisner (Redaktør) Nina Dreyer Hensley (fotografier av) Haakon Michael Harriss (fotografier av)
Forlag Press
Innbinding Innbundet
Utgitt 2019
Emne Hagebruk
Type / Form Faglitteratur Illustrert
Språk Bokmål
ISBN/EAN 9788232801886
Antall sider 199 sider
Vekt 970 gram