22 06 87 50 Mandag-fredag 09.00-18.00 og lørdag 10.00-17.00 .
Omslag - Lidelse, mening og livssyn

Lidelse, mening og livssyn

– teori og praksis

av Anne Austad (Redaktør) Lisbet Borge (Redaktør) Torborg Aalen Leenderts (Redaktør) Hans Stifoss-Hanssen (Redaktør) Magdalene Thomassen (Redaktør)

369,–
Leveringstid: 3-7 dager Fri frakt

Omtale

Mennesker søker mening i motgang. Når sykdom, kriser og nød rammer, forsøker vi å finne bærende fortolkninger og meningsfulle praksiser. Ofte er slik meningsskaping knyttet til vårt livssyn. I helse- og sosialfaglig arbeid møter vi mennesker med ulike livssyn. Vi blir eksponert for forskjellige fortolkninger, praksiser og tradisjoner. Noen livssynstradisjoner er kjente. Andre kan virke fremmede, og det er vanskelig å forstå hva de betyr for mennesker som lider. Denne boken er et bidrag til økt kunnskap om mening og livssyn i møte med lidelse. Med utgangspunkt i syv livssynstradisjoner presenteres ulike svar på disse spørsmålene: Hvordan fortolkes lidelse, og hva har trosforestillinger og praksiser å gi i møte med motgang? Forfatterne presenterer ny praksisnær og forskningsbasert livssynskunnskap, som vil kunne skape større forståelse, trygghet og profesjonell sensitivitet i møte med mennesker som lider. Fagredaktørene for boken er alle knyttet til forskningsgruppen Eksistensforsk ved VID vitenskapelige høgskole, og representerer en tverrfaglig og bred erfaring med forskning og undervisning innenfor helse, religion og livssynstemaer. Til sammen har de utgitt en rekke bøker og artikler. I tillegg bidrar 13 andre forfattere med kapitler fra den livssynstradisjonen de har fagkompetanse og særlig innsikt i.

Bokdetaljer

Forfatter mm Anne Austad (Redaktør) Lisbet Borge (Redaktør) Torborg Aalen Leenderts (Redaktør) Hans Stifoss-Hanssen (Redaktør) Magdalene Thomassen (Redaktør)
Forlag Fagbokforlaget
Innbinding Heftet
Utgitt 2020
Emne Livssyn
Type / Form Faglitteratur
Språk Bokmål
ISBN/EAN 9788245024098
Antall sider 284 sider
Vekt 486 gram